Menu Sluit
Driehonderd bezoekers bij nieuwjaarsbijeenkomsten

Driehonderd bezoekers bij nieuwjaarsbijeenkomsten

23 apr. 2024
Dat de plannen van Holmkwartier de interesse hebben van veel mensen, bewees wel het grote aantal aanmeldingen voor de nieuwjaarsbijeenkomst in woonzorgcentrum Bornholm. Dat zorgde ervoor dat we niet één maar drie bijeenkomsten hebben georganiseerd. Verspreid over 25 januari, 1 februari en 8 februari kwamen er in totaal zo’n driehonderd bezoekers langs.

Door de kleinere opzet van maximaal honderd genodigden per bijeenkomst, konden de leden van het Holmkwartier-projectteam veel mensen te woord staan. Ook ontstonden er veel spontane gesprekken tussen geïnteresseerden, die onder het genot van een drankje spraken over de mogelijkheden die wonen en leven in Holmkwartier biedt.

Veel enthousiasme

Onder de belangstellenden waren veel mensen die geïnteresseerd zijn in de zelfstandige woningen die straks rondom de gebouwen met zorgappartementen verrijzen. Zij zien het als groot voordeel om alle ondersteuning en zorg dichtbij te hebben, mocht dat later nodig zijn. 

Weer anderen toonden zich enthousiast over het idee van Holmkwartier als inclusieve wijk, waar bewoners naar elkaar omkijken. Onder de bezoekers zagen we regelmatig ook twee generaties van één familie: ouder en kind hopen straks allebei in Holmkwartier een woning te vinden.

Rondkijken met de VR-bril

Hoewel er nog geen informatie over de zelfstandige woningen beschikbaar is, was er voor de bezoekers genoeg te beleven. Zo zetten velen de VR-bril op, waarmee zij een kijkje konden nemen in de zorgappartementen die als eerste worden gebouwd.

Ook dachten velen mee over de mogelijkheden van de centrale ontmoetingsruimte die bewoners van Holmkwartier en de wijk daaromheen met elkaar in verbinding brengt. Van koffiehoek tot spelletjesavond, van dagverblijf tot vrijwilligerspunt – velen zagen het al helemaal voor zich. Anderen waren wat voorzichtiger onder het motto ‘eerst zien, dan geloven’.

Vragen

Tijdens de bijeenkomsten deelden sommige bezoekers hun ongerustheid met het projectteam. “Worden de bomen niet te hoog voor de omliggende woningen?”, “Hoe groot is de verkeersoverlast tijdens de bouw?” en “Blijft de Holmtuin wel bestaan?”. Gelukkig konden we de zorgen veelal wegnemen.

Al met al kijken we terug op drie geslaagde informatiebijeenkomsten. Wat het projectteam betreft smaken dit soort bijeenkomsten naar meer, zodat we de buurt kunnen blijven betrekken bij de ontwikkelingen van het Holmkwartier. Daarbij realiseren we ons dat het altijd nog beter kan. Was u bij een van de bijeenkomsten? Dan horen we graag uw mening. Schrijf het op in het onderstaande formulier en druk op verzenden. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.