Menu Sluit
verkeerslicht

Verkeer en parkeren in Holmkwartier

Hoe zit het met parkeren in Holmkwartier?

En hoe zorgen we ervoor dat de omgeving goed bereikbaar blijft? We zetten de belangrijkste plannen voor je op een rij.
Parkeren

Parkeren tussen het groen

Parkeren tussen het groen

Met zoveel bewoners in het nieuwe Holmkwartier zijn er straks ook veel parkeerplaatsen nodig. Het is de bedoeling om geparkeerde auto’s zoveel mogelijk buiten het zicht te houden.

  • Bij de parkeerplaatsen aan de straat zorgen we voor groen tussen de parkeervakken en houden we de voor- en achterkant van auto’s buiten beeld met groene hagen.
  • De parkeerplaatsen aan de binnenzijden van woonblokken en zorggebouwen vergroenen we met graskeien en natuurlijke hagen tussen de parkeervakken.

Een goede aansluiting op het wegennet

Holmkwartier is straks met de auto bereikbaar via het Skagerrak en de Engelsholm. Je bent er zo vanaf de N201, de A4 en het centrum van Hoofddorp zijn dichtbij.

Hulpdiensten

Hoewel het centrale plein autovrij is, kunnen de hulpdiensten er uiteraard wel terecht. Zij hebben toegang tot alle gebouwen en entrees.

Bouwverkeer

Hoewel bouwverkeer onvermijdelijk is, houden we nadrukkelijk rekening met de omgeving. Buurtbewoners worden vooraf goed geïnformeerd over de bouwwerkzaamheden en verkeerssituatie. En we minimaliseren de overlast waar mogelijk.