Menu Sluit

Maak kennis met Holmkwartier

Alles wat je wilt weten over Holmkwartier

Met Holmkwartier krijgt de Hoofddorpse wijk Bornholm er een plezierige, eigentijdse plek om te wonen bij. Jong en oud, gezinnen, stellen en singles vinden een comfortabele woonplek in een omgeving waar mensen elkaar ontmoeten en oog hebben voor elkaar. Wat heeft Holmkwartier jou straks te bieden?

In het kort

Op het ruime en groene terrein van wat nu nog verzorgings- en verpleeghuis Bornholm is, ontstaat tot en met 2028 een geheel nieuwe woonplek: Holmkwartier. De buurt, gelegen aan de kruising van de Van Heuven Goedhartlaan en Kruisweg, biedt een thuis aan de huidige bewoners en tal van nieuwe bewoners uit de wijk zelf en daarbuiten.


Een thuis voor jong en oud

Met (levensloopbestendige) appartementen, eengezinswoningen en een woonzorgcentrum voor intensieve zorg is Holmkwartier een buurt waar je je leven lang kunt wonen. Woon je al in de wijk Bornholm en verruil je je huis met verdiepingen graag voor een gelijkvloerse woning? Holmkwartier biedt je veel mogelijkheden. Er komen zo’n 200 woningen, waarvan meer dan de helft appartementen zijn.


Elkaar ontmoeten

In het kleurrijke Holmkwartier voel je je altijd op je plek. Of je nu jong, oud, single of met meer bent, je leeft er op je eigen manier, maar woont er ook prettig samen met de buurt. Het autovrije centrale plein met zitjes, groen en waterpartijen vormt het kloppend hart van Holmkwartier. Eromheen vind je verschillende praktische voorzieningen. Je ontmoet er niet alleen de kwartierbewoners, ook andere Bornholmers komen er graag.


Eén met Bornholm

Holmkwartier is een wereld op zich, maar tegelijkertijd nauw verbonden met Bornholm. In deze groene, ruim opgezette wijk in Hoofddorp vind je scholen, huisartsen, een buurthuis en een winkelcentrum. Brede wandel- en fietspaden leiden je erheen in tien wandel- of vijf fietsminuten. De bebouwing van het nieuwe Holmkwartier sluit nauw aan op de bouwstijl van de omliggende straten: lager en bescheiden aan de zijde met woningen, hoger en stedelijker aan de Van Heuven Goedhartlaan. 

Goed bereikbaar

Of je nu wel of geen auto hebt, Holmkwartier is altijd goed bereikbaar. Op tien wandel- of vijf fietsminuten stoppen de snelbussen van R-net, die je in een ruim kwartier naar Schiphol, Heemstede of Haarlem brengen. Ben je minder goed ter been? Dan pak je de buurtbus naar het station of centrum. Holmkwartier ligt vlak bij de N201. Vanuit Heemstede of vanaf de A4 ben je er zo met de auto. De nieuwe buurt biedt jou en je bezoek voldoende parkeergelegenheid. De auto’s staan mooi buiten het zicht.


Overal groen

Wat je straks meteen opvalt: groen voert de boventoon in Holmkwartier. In de binnentuinen, op het centrale plein en in de buurt van het omringende water. Zo’n aantrekkelijke omgeving nodigt uit tot een wandeling met familie, een blokje om met de hond of een rondje hardlopen. Zoek je nog meer groen en water? Het populaire Haarlemmermeerse Bos ligt om de hoek en op een steenworp afstand vind je de bomenrijen en fietspaden langs de Hollandsche Waterlinie (UNESCO-erfgoed).

Zorg voor elkaar

In Holmkwartier speelt zorg voor elkaar een belangrijke rol. Je kijkt naar elkaar om en steekt een helpende hand toe als dat nodig is. Niets is overigens verplicht – het ontstaat als vanzelf in deze gemoedelijke omgeving. De professionele zorg en ondersteuning zijn goed geregeld in Holmkwartier. Zo kun je in de buurt bijvoorbeeld terecht bij de fysiotherapeut of dagbesteding. Professionals van Amstelring bieden zorg aan huis. En heb je intensieve zorg nodig, zoals bij dementie of een lichamelijke aandoening, dan kun je fijn wonen in de woonzorgcentra van Amstelring.


Een duurzame buurt

Als je duurzaam wonen belangrijk vindt, ben je in Holmkwartier op je plek. Respect voor natuur en klimaat staan hier hoog in het vaandel. Zo zorgen isolatie, zonwerende maatregelen, ledverlichting, warmteterugwinning en vloerverwarming voor een lager energieverbruik. Holmkwartier is ook alvast voorbereid op klimaatextremen. Bomen bieden je verkoeling tijdens hete zomerdagen en door het opvangen van regenwater houd je ook tijdens stortbuien droge voeten.

Bouwen aan Holmkwartier

Holmkwartier wordt een groene buurt met veel plekken waar buurtbewoners, jong en oud, elkaar ontmoeten. Tot en met 2028 wordt er in de gemeente Haarlemmermeer aan dit nieuwe stukje Bornholm gebouwd. Het is een uniek project waarin verschillende generaties, ondernemers en zorgverleners met elkaar samenwerken.